0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Presse
Foto: Presse

Efterklang er et af de tre ensembler, der netop er blevet udpeget til specialensemble af Statens Kunstfond.

Kulturmonitor
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Statens Kunstfond udpeger tre nye specialensembler

Kulturmonitor
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Tre danske ensembler har fået ny status som specialensembler. Det drejer sig om Efterklang, Dreamers’ Circus og Resonerende Rum.

De tre nye specialensembler får hver især en årlig bevilling på en million kroner fra Statens Kunstfond i de næste tre år.

»Vi har ønsket at udvikle ensembleområdet og har blandt andet udvidet antallet af specialensembler. Vi har gjort området mere mangfoldigt med et større udbud af musikalske genrer. På det klassiske område har vi allerede fine specialensembler og basisensembler, og med de nye specialensembler skal de sammen sikre høj kunstnerisk kvalitet og virke som inspirator og fyrtårn for et rigt musikliv i hele landet. Vi er sikre på, at også de nye ensembler vil være bredt til stede i hele landet og medvirke til at udvikle samarbejder i nye formater,« udtaler Statens Kunstfonds bestyrelsesleder Michael Bojesen i en pressemeddelelse.

Udvikling, samarbejde og nye musikalske oplevelser

Hos Efterklang anser man millionbevillingen for at være en mulighed for at opkvalificere ensemblets kunstneriske praksis.

»Vi ser især frem til at styrke vores samarbejde med Sønderjysk Pigekor samt kommende initiativer, som har til formål at undersøge og udvikle metoder for meningsfuld kommunikation mellem os og publikum. Vi håber, vores indsats som specialensemble kan inspirere og være til gavn for den danske musikscene,« lyder det fra Efterklang i pressemeddelelsen, mens Dreamers’ Circus ser frem til at kunne gennemføre en række projekter og initiativer både på og bag scenen:

»Vores håb er, at det vil åbne døre og inspirere, unge som gamle, til at engagere sig i traditionel dansk musik. Vi ser udvælgelsen som en anerkendelse af udviklingen inden for folk- og roots-genren de seneste år. Det vil styrke fællesskabet og forståelsen for vores fælles kulturarv. Vi ser det som en fornem opgave at stå i spidsen for dette projekt og vil gøre vores ypperste for at lykkes.«

Lars Greve fra Resonerende Rum peger på, at ensemblets overordnede projekt er at skabe resonans og søge en eksistentiel samhørighed med verden gennem original musik.

»Målet er at skabe musikalske oplevelser, der både hidkalder, omfavner, stiller spørgsmål og viser nye perspektiver for den enkelte og samfundet. Med denne treårige bevilling vil Resonerende Rum blive en platform for original og nysgerrig musik, som vil række bredt ud til lyttere ved at engagere dem på forskellige måder, samt løbende involvere andre kulturaktører,« siger Lars Greve.