0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Lasse Mortensen
Foto: Lasse Mortensen

Administrerende direktør for Roskilde Festival-gruppen, Signe Lopdrup.

Kulturmonitor
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Festival-direktør lufter forsigtig optimisme efter positiv udmelding fra sundhedsmyndighederne

Kulturmonitor
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Tirsdag afholder Kulturministeriets såkaldte genstartsteam sit første møde og ifølge teamets næstformand, direktør for Roskilde Festival, Signe Lopdrup, ligger der to store opgaver og venter for de involverede.

»Det er dels at tegne et aktuelt billede af de udfordringer, som forsamlingsforbud og afstandskrav skaber for kultur- og idrætslivet, og dels at udarbejde et samlet idé-katalog med konkrete tiltag, innovative løsninger  og nye formater, som kan afhjælpe krisen og kan gennemføres i foråret 2021. Det er en stor og bredt formuleret opgave,« lyder det i en skriftlig kommentar til Kulturmonitor fra Signe Lopdrup.

En af de redskaber, som teamet har med i deres overvejelser er det vaccinepas, som sundhedsmyndighederne regner med at have klart inden længe, og som kan bruges som dokumentation for, at man er vaccineret og har dannet antistoffer mod covid-19. Samtidig har myndighederne offentliggjort, at de vil bestræbe sig på, at alle relevante danskere er vaccineret inden den 27. juni, hvilket er dagen inden Roskilde Festival efter planen skal åbne dørene.

Netop dén timing glæder Signe Lopdrup, der dog samtidig forholder sig pragmatisk til udviklingen de kommende måneder.

»Der er stadig mere end et halvt år til, at vi skal afholde festival. Så vi arbejder videre og bevarer den forsigtige optimisme om at kunne afholde Roskilde Festival nummer 50 til sommer. Og når man kaster et blik på de sociale medier, kan vi se, at vores deltagere er både håbefulde og glade for nyheden. Det er jo rigtig dejligt,« lyder det fra Lopdrop i et svar til Politiken.