0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Randi Rix
Foto: Randi Rix
Kulturmonitor
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Filmskolens samlede ansøgertal er eksploderet – rektor peger på to forklaringer

Kulturmonitor
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Med en konstitueret rektor på lederposten og et omfattende genopretningsarbejde på dagsordenen var 2020 på flere måder undtagelsernes år på Den Danske Filmskole, og det kan ses på skolens ansøgertal, der er højere end nogensinde.

I alt har Filmskolen modtaget 781 ansøgninger til sine blot 48 pladser, der fordeler sig på otte faglinjer. Sidst, der var optag – i 2019 – fik skolen 614 ansøgninger, hvilket dengang satte ny rekord.

»Vi skal finde ud af, hvorfor det på denne måde er eksploderet,« siger filmskolens konstituerede rektor, Bo Damgaard, til Kulturmonitor.

Han tilføjer, at »forklaringen kan være to«. Den første og mest håndfaste handler om bredde.

På grund af coronasituationen var Filmskolen i november nødt til at droppe sin sædvanlige rekrutteringsproces med infomøder i fysiske rammer og i stedet gå den virtuelle vej. En manøvre, der ifølge Bo Damgaard forstørrede vingefanget betragteligt.

»I stedet for at møde et par hundrede, var vi i kontakt med 7-800 mennesker. Vi kom langt bredere ud end sædvanligt, og jeg er sikker på, at Filmskolen i fremtiden vil benytte sig af den form for virtuel rekruttering og markedsføring,« siger den konstituerede rektor, der inden længe giver faklen videre til Tine Fischer.

Behovet for det praksisnære

Den anden potentielle årsag til det rekordhøje ansøgertal ser Bo Damgaard, når han stiller skarpt på de nye studieordninger, der ifølge ham selv »bringer skolen tilbage sporet for en praksisnær kunstnerisk uddannelse« – og som er blåstemplet af de elever, der blokerede skolen og gjorde oprør mod dens udvikling i november 2019.

»Oven på blokade og ballade synes jeg, det er fantastisk, at vi er nået tilbage til det praksisnære, og det må også være det, der har tiltrukket folk,« siger rektoren.

Han har sammen med Filmskolens administration nu sat gang i en spørgeskemaundersøgelse, der skal klargøre, hvilken årsag der er den væsentligste for rekorden.

I det seneste årti har det samlede ansøgertal gennemsnitligt ligget »lige omkring de 550« ifølge Bo Damgaard.