0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Lars Bent Petersen sætter sig i den varme stol som ny rektor for Det Kgl. Danske Kunstakademis Billedkunstskoler

Kulturmonitor
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Kulturministeriet har udpeget en ny rektor for Det Kongelige Danske Kunstakademis Billedkunstskoler. Det bliver Lars Bent Petersen, som skal stå i spidsen for Kunstakademiet, lyder det i en pressemeddelelse.

Lars Bent Petersen kommer fra en stilling som rektor for Det Fynske Kunstakademi. Han er udøvende kunster og har tidligere været ansat som studieleder og prorektor på Kunstakademiet, der over den seneste tid har levet en omtumlet tilværelse. Den såkaldte ‘bustesag’ kastede skolen ud i et stormvejr, der i sidste ende betød at skolens rektor, Kirsten Langkilde, måtte forlade sin stilling og skolens administrationschef Jes Gjørup blev konstitueret som midlertidig rektor.

Siden da er der fra flere sider blevet spekuleret i, hvem der kunne overtage den varme stol som skolens leder og valget faldt altså i sidste ende på Lars Bent Petersen.

»Lars Bent Petersen skal som rektor sikre, at Kunstakademiet først og fremmest har fokus på at uddanne kunstnere. Og så har jeg naturligvis en klar forventning om, at han tager hånd om de grundlæggende udfordringer, som den uvildige undersøgelse har belyst,« lyder det fra kulturminister Joy Mogensen (S) i forbindelse med ansættelsen.

Erfaren og med solidt kendskab til akademiet

Lars Bent Petersen har siden 2016 været rektor for Det Fynske Kunstakademi i Odense. Han er uddannet billedkunstner på Det Kongelige Danske Kunstakademi i 1992. Han har en fortid på akademiet, hvor han tidligere har været studieleder, prorektor og konstitueret rektor. Hans cv viser desuden indgående erfaring både som udøvende kunstner, kurator samt forskellige roller som fagdommer og censor. Herudover har han et stort internationalt netværk.

»Jeg glæder mig til arbejdet og håber, at jeg med min erfaring fra området kan medvirke til, i samarbejde med de studerende, Billedkunstskolernes og Kunsthal Charlottenborgs medarbejdere, at videreudvikle en samtidig og relevant institution, der kan rumme alle de mange forskellige, ofte modsatrettede, kunstsyn, praksisser, ideologiske og metodiske tilgange samtidskunsten har. Sådan at Kunstakademiet også i fremtiden kan rumme de nødvendige diskussioner og samtaler, der skal danne grobund for, at der kan skabes den viden og de kunstværker, vi endnu ikke kan forestille os,« lyder det fra den nye rektor.