0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Legatudvalg under Statens Kunstfond genindfører treårige arbejdslegater – et af dem går til frustreret og højtråbende musiker

Kulturmonitor
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

23 procent. Så mange flere ansøgere har der i år været til den pulje arbejdslegater, hvor Legatudvalget for Musik under Statens Kunstfond nu har sat navne på modtagerne. 211 har fået tildelt et legat i denne ombæring.

Statens Kunstfonds Legatudvalg for Musik består af komponist Andy Pape (udvalgsleder), musikproducer Bjørn Christiansen ’Bjørn Svin’, sangskriver Lise Cabble, komponist Rune Glerup og komponist/musiker Sissel Vera Pettersen.

»Igen i år har vi i udvalget lyttet og læst os igennem et væld af musikalske udtryk. Vi er meget opmærksomme på at fordele midlerne ud på så mange musikområder som muligt, herunder musik for børn og unge og et fokus på geografisk spredning – samtidig med, at vi vægter det altafgørende; kunstnerisk kvalitet. Der har været ekstraordinært mange legatansøgninger til musikudvalget i år. I tal var der 23 procent flere, som søgte puljen i forhold til sidste år. Den fremgang kan skyldes flere ting. Coronapandemien kan klart være en årsag, men det kan også skyldes en generel øget interesse for at skabe musik, hvilket er utrolig glædeligt,« lyder det fra Andy Pape, udvalgsleder for Legatudvalget for Musik i en pressemeddelelse.

Frustreret Guldimund får treårigt arbejdslegat

I år har udvalget besluttet at genindføre de treårige arbejdslegater, og således får tre skabende kunstnere hvert et treårigt arbejdslegat på 855.000 kroner.

Det gælder blandt andre Asger Nordtorp Pedersen alias Guldimund, der i et debatindlæg på Kulturmonitor netop har udtrykt sin frustration over kummerlige arbejdsforhold for kunstnere herhjemme.

De to andre modtagere af de store arbejdslegater er komponist Bára Gísladóttir og guitaristen og komponisten Jakob Bro.